Un desert sanatos cu fructe de sezon

Păjitură cu cireșe (sau alte fructe de sezon)

INGREDIENTE

pentru stratul de negresă:

  • 1/2 cană făină din grâu integral (150 g)
  • 5 linguri de cacao (18g)
  • 1/2 cană piure de mere (125g)
  • 1/4 cană miere (85g)
  • 2 ouă
  • 1 lingură ulei de cocos (15g)
  • un vârf de cuțit de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • pentru stratul de cheesecake:
  • 250 g iaurt grecesc simplu
  • 5 linguri brânză quark moale (70g)
  • 2 linguri miere/xilitol (20g)
  • 1 ou
  • 100 g cireșe sau afine, căpșuni
  • 1 lingura fulgi de ciocolată neagră (15g)

INSTRUCȚIUNI

Într-un castron, amestecă făina de grâu cu cacao, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.

Apoi adaugă mierea, piureul de mere, ouăle și uleiul de cocos topit peste ingredientele uscate.

Toarnă compoziția rezultată într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pentru copt (cu dimensiunile de aproximativ 20x20cm) și coace-o timp de 10 minute la 180 °C.

Între timp, în alt castron, pregătește glazura pentru cheesecake amestecând iaurtul, brânza quark moale, mierea sau alt îndulcitor și oul.

După ce negresa a stat la cuptor 10 minute, scoate-o din cuptor, toarnă peste aceasta glazura pentru cheesecake și presară deasupra cireșe fără sâmburi tăiate în două, dar și fulgi de ciocolată neagră.

Coace-o timp de încă 20-25 minute la 180 °C.

După ce s-a copt, lasă prăjitura să se răcească și dă-o la frigider timp de cel puțin 2 ore pentru a se întări.

Mai apoi, taie prăjitura în felii și savureaz-o.

Macronutrienți:

1 porție (aprox. 100-120g):  180 kcal

6.4 g lipide / 23.6 carbo / 6.2 g proteine

Drd. Liana Contiu
Nutritionist-Dietetician Clinic
https://integraviva.com/
0744676355 

 

Facebook
YouTube
LinkedIn
X
Add to cart