Deja putem simți aerul sărbătorilor de iarnă și cu atâta agitație în jur, ne putem neglija ușor silueta și sănătatea. Vă prezentăm 10 sfaturi ușor de pus în practică pentru a împiedica acest lucru.
- Menține-ți greutatea – Deși este admirabil să iți dorești să slăbești, nu trebuie să faci din asta o prioritate în această lună. Scăderea în greutate poate fi ingreunată de diferitele activități specifice sărbătorilor. Așadar, decât să creezi frustrare inutilă pentru că nu ai timp de o dietă care să te facă să pierzi câteva kilograme, mai bine concetrează-te să iți păstrezi greutatea și să de bucuri de compania celor dragi.
- Fii activ – hai să recunoaștem, Decembrie este o lună aglomerată și probabilitatea de a nu ajunge la orele de sport este destul de mare. Asta nu înseamnă că nu poți fi activ. Mergi mai mult pe jos și monitorizează-ți pașii. Poți chiar să iți setezi obiective să faci zilnic un anumit număr de pași, puțin mai mult decât în mod normal.
- Nu sări peste mese – acest sfat este poate unul dintre cele mai importante când vine vorba de un stil de viață sănătos. Dacă sari peste mese probabilitatea de a mânca mult și haotic este mare. Așa că încearcă să iți pregătești din timp mesele, mai ales cele pe care le iei la muncă și dacă ai zile când nu reușești să îți duci mâncarea la pachet, comandă un preparat sănătos de la un restaurant.
- Gestionează tentațiile – hai să recunoașem, în acestă lună dulciurile sunt la tot pasul. Decât să te restricționezi și apoi să refulezi mâncând o cantitate mare și necontrolată de dulciuri mai bine fixează niște reguli. Alege o zi sau două pe săptămână când mănânci ceva ce iți place la nebunie într-o cantitate moderată.
- Nu uita de hidratare – chiar dacă e posibil să nu simțim aceiași nevoie de a bea apă ca în sezonul cald, organismul nostru are nevoie și iarna de hidratare. Îți poți suplimenta aportul hidric cu o cană de ceai cald și aromat.
- Nu cumpăra prea multă mâncare pentru mesele de sărbătoare – evită risipa alimentară și mâncatul în exces prin planificare. Fă o listă cu meniul pe care vrei să îl ai și cumpără doar ingredientele de care ai nevoie.
- Fă o retrospectivă a anului ce a trecut – înainte de a face noi promisiuni și rezoluții, reflectă asupra lucrurilor pe care le-ai făcut în anul ce a trecut. Ce a mers bine și ce nu a funcționat și ce poți face pentru a putea să îți îmbunătățești stilul de viață. Alege un obicei la care vrei să renunți și înlocuiește-l cu altul pe care vrei să-l adopți. Fă schimbările cu pași mici.
- Fă-ți timp pentru tine – 30 de minute, o oră sau poate în cazuri fericite chiar o zi fă-ți timp doar pentru tine în care să faci ceva pentru sănătatea ta. Fie că meditezi, faci yoga, pilates, o plimbare, o întreagă zi la spa sau alte obiceiuri sănătoase pentru trup și minte . Să îți aloci timp doar pentru tine nu e egoism, e grijă față de sănătatea ta.
- Dăruiește celor ce au nevoie – a dărui e o bucurie. Nu uita de cei care au nevoie. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil ce are nevoie de ghete de iarnă sau o familie ce nu are cele necesare pentru masa de Crăciun.
- Fii prezent – probabil cel mai de preț cadou pe care îl putem face celor dragi e prezența noastră. Prezența noastră reală, fără prea multă tehnologie inclusă, savurând zilele de sărbătoare în armonie și liniște.