Politica de retur

Returul produselor

Având în vedere dispozitiile Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorului cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, dispoziţiile speciale din Legea nr. 266 din 2008 – legea farmaciei, şi dispoziţiile privitoare la medicamente din Legea nr. 95 din 2006 privind reforma din domeniul sănătăţii, cu privire la produsele achiziţionate în Farmaciile Richter se aplică următoarele reguli:

Produsele achiziţionate, datorită faptului că, prin natura lor se pot degrada ori deteriora rapid, iar pe de altă parte având în vedere condiţiile speciale de păstrare (temperatură, umiditate, luminozitate-menţionate în prospectele de utilizare, precum şi pe ambalajele secundare) nu se pot returna, cu excepţia acelora care prezintă abateri de la caracteristicile prescrise sau declarate (prezintă viciu ascuns), pentru care comerciantul este obligat, la cererea consumatorului, să le înlocuiască, să le refacă sau să restituie contravaloarea acestora.

Astfel, pot face obiectul reclamaţiilor calitative produsele de folosinţă îndelungată care au certificat de garanţie (ex: tensiometru, periuţe electrice, glucometre, etc) şi care prezintă neconformităţi/abateri de la caracteristicele prescrise, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată. Doar în cazul în care produsul nu poate fi reparat, înlocuit, consumatorul poate solicita  comerciantului restituirea preţului.

În acest sens sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr. 449 din 2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.

Produsele pot fi returnate în baza bonului fiscal, care face dovada achiziţionării acestora din Farmaciile Richter, respectiv face dovada privind data achiziţionării produsului.

Returnarea este posibilă doar în farmacia în care a fost achiziţionat produsul.

Refuzul consumatorului în sensul completării datelor solicitate în documente, conduce la imposibilitatea soluţionării reclamaţiei calitative.
Consumatorul nu are dreptul de a returna produsul achiziţionat în cazul în care a ales greşit sau produsul nu este adecvat nevoilor sale sau în cazul în care deficienţa putea fi cunoscută la momentul achiziţionării produsului.  

Consumatorul nu are dreptul de a returna produsul daca acesta a fost deteriorat sau a fost utilizat cu nerespectarea instrucţiunilor impuse de către producător.

Facebook
YouTube
LinkedIn
X
Add to cart