Este o rețetă rapidă și sățioasă potrivită pentru un prânz vegetarian de sezon.
Rețetă pentru 2 persoane
Ingrediente:
- 200 g paste integrale pene sau spaghete
- 300 g ciuperci
- Sare, piper
Ingrediente pentru pesto:
- 1 legătură leurdă
- 50 g muguri de pin
- Sare, piper
- Ulei de măsline extravirgin, 1 lingură
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- Zeamă de lămâie, opțional
Mod de preparare :
Dupa ce apa da in clocot se pune sare și puțin ulei de măsline si se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Ciupercile se taie lamele și se sotează într-o tigaie antiaderentă cu sare și piper și puțin unt sau ulei de măsline la o temperatură intermediară.
Cât timp se gătesc ciupercile, facem pesto : In bolul unui chopper se pun semintele de pin si se maruntesc bine. Peste ele se pun frunzele de leurda, o lingură de ulei de masline, 1 lingură fulgi de drojdie inactivă si se continua pasarea. Sosul se condimenteaza cu sare si piper si se mai amesteca putin. In functie de consistenta pe care o doriti pentru sos puteti sa puneti mai mult sau mai putin ulei de masline. Totuși, uleiul de măsline are multe calorii, atenție la cantitate
Peste ciuperci se adauga doua polonice din apa in care au fiert pastele si trei liguri de pesto.Se lasa la foc mic pana cand sosul scade putin si se leaga. Se condimenteaza cu putina sare si piper. Nu exagerati cu sarea pentru ca spaghetele au fiert in apa sarata si pesto a fost si el condimentat. Se adauga spaghetele, se amesteca bine cu sosul si se mai lasa 1 minut pe foc.
Se servesc calde cu 1-2 lingurițe de fulgi de drojdie inactivă dacă optăm pentru o variantă vegană sau parmezan și cu multa pofta!
Informații nutriționale per porție
476 kcal
19 g proteine
35 g Lipide
43 g Carbohidrați
6 g fibre
Sfat nutrițional : Leurda este o plantă similară la gust și miros cu usturoiul ce are efect antiviral, antiseptic, depurativ și antimicrobian.