Gustari sanatoase pentru o zi de plaja

Fie că mergi la malul mării sau la piscină, câteva lucruri îți sunt esențiale pentru o zi de plajă : costum de baie, prosop, cremă cu protecție solară, o pălărie pentru a te feri de insolație, ochelari de soare, lectură pe placul tău și bineînțeles gustări sănătoase menite să iți ofere energie și să te ajute să faci față căldurii dogoritoare dintr-o zi fierbinte de vară.

Chiar dacă pe timp de caniculă, pofta de mâncare scade,  este recomandat să ai la îndemână alternative de gustări sănătoase,  pentru a nu cădea pradă tentației de a cumpăra alimente prea calorice și fără valoare nutrițională cum ar fi cipsurile, patiseriile sau sucurile cu prea mult zahăr

Ideal este să îți pregătești pachetul cu gustări sănătoase de acasă pentru a te asigura că  acestea  se păstrează proaspete și în condiții igienice gata de savurat  atunci când îți e foame sau poftă de ceva răcoros și hrănitor.

Ce gustări îți recomandă nutriționistul?

Fructe de pădure : afine, zmeură, mure – sunt fructele vedetă în sezonul de vară, conțin puține calorii și o grămadă de antioxidanți. În cazul în care dispui  de o geanta frigorifică,poți strecura în caserola ta cu fructe de pădure bucăți de ciocolată neagră, pentru un plus de gust dulce.

Crakers de hrișcă sau mix de semințe – sunt alternativele sănătoase ale covrigeilor și reprezintă o sursă bună de fibre. Atenție doar la cantitate, aceste produse conțin destul de multe calorii.

Piersici –o gustare delicioasă și hidratantă. Se păstrează binișor la temperaturi înalte mai ales dacă le alegi pe acele ușor necoapte, verzi.

Batoane proteice– alege sortimente bogate în proteine și sărace în carbohidrați și zahăr adăugat. Sunt tare sățioase, menținându-te sătul pe o durată îndelungată.

Mere – aceste fructe sunt ideale în orice sezon și la fel ca și piersicile, rezistă căldurii, mai ales dacă nu ai o geantă frigorifică în care să le păstrezi

Sticsuri de morcov cu hummus – o combinație gustoasă și nutritivă menită să iți ofere sațietate.

Pișcoturi fără zahăr cu mascarpone și fructe de pădure –  un dulce savuros cu mai puține calorii decât clasicele deserturi

Bineințeles nu uita să iți duci suficientă apă păstrată la o temperatură mai scăzută pentru a te hidrata ori de câte ori ai nevoie.

O zi la plajă poate fi o evadare din cotidian, un prilej de relaxare și un moment ideal în care să ai grijă de tine.

Drd. Liana Contiu
Nutritionist-Dietetician Clinic
https://integraviva.com/
0744676355 

 

Facebook
YouTube
LinkedIn
X
Add to cart