Cartofi dulci si curry de naut

Este postul Crăciunului iar alimentația de post exclude alimentele de origine animală. O alimentație de origine vegetală iți poate furniza proteinele de care ai nevoie și poate fi delicioasă

Vă propunem o rețetă rapidă ce poate fi cu succes servită la prânz sau la cină sau dacă nu optați pentru o variantă vegană, poate fi integrată ca o garnitură alături de carnea de pui sau pește.

Ingrediente : ( 4 porții)

  • 4 cartofi dulci
  • ½ linguriță ulei cocos
  • ½ semințe chimen
  • ½ linguriță Curcumă
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 1 ardei verde tocat
  • 400 g roșii tocate
  • 400 g boabe de năut fierte sau din conservă
  • Felii de lămâie pentru decor
  • Sare, piper
  • Paprika afumata

Pasul 1 : Încinge cuptorul la 200 grade C . Spală cartofii dulci și înțeapă-i pe toată suprafața o furculiță, apoi așează-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i 45 de minute sau până când se înmoaie se pot străpunge cu furculița.

Pasul 2: Între timp, topește uleiul de cocos într-o cratiță mare la foc mediu. Adăugați semințele de chimen și lasă-le la prăjit timp de 1 min, până se parfumează, apoi se adăugă ceapa și usturoiul și se gătesc cateva minute până se inmoaie și capătă o nuanță traslucidă

Pasul 3: Se adaugă ardeiul verde în tigaie și se lasă timp de încă de 2-3 minute. Adăugați curcuma și celelalte condimente și după încă 2 minute( timp în care condimentele îți lasă aroma) adăugați roșiile,apoi puneți năutul și lăsați la loc mediu spre mic 20 de minute până consistența se îngroașă.

Pasul 4: Se scot cartofii dulci de la copt și se taie pe lungime ,pe deasupra fiecărei jumătăți se adaugă curry de năut. Acest preparat poate fi asezonat cu felii de lămâie.

Informații nutriționale/ porție
276 kcal, 9g Grăsimi din care 3g Saturate, 12g Proteine, 32g Carbohidrați.

! Tips științific – aici puteți schimba, alta idee nu am avut pe moment
Turmericul a fost folosit în India de mii de ani atât ca și condiment, cât și ca plantă medicinală. Recent, știința a început să susțină afirmațiile tradiționale conform cărora turmericul conține compuși cu proprietăți medicinale. Acești compuși se numesc curcuminoizi și cel mai important și cunoscut fiind curcumina.Curcumina este principalul ingredient activ din turmeric. Are efecte antiinflamatorii puternice și este un antioxidant foarte puternic.

Facebook
YouTube
LinkedIn
X
Add to cart