Alimente pentru o inima sanatoasa

Inima este motorul organismului nostru și  exact ca în cazul unei mașinării, pentru a funcționa la putere maximă, trebuie să-l îngrijești ca atare.

Sunt multe lucruri pe care le poți face ca să ai grijă de inima ta. Să îți faci controalele medicale anuale, să renunți la fumat, să faci zilnic mișcare sau să înveți să gestionezi situațiile stresante.

Toate acestea pot avea un impact pozitiv asupra inimii tale, însă, aș mai menționa un lucru pe care îl poți face, unul foarte simplu. Și anume  să consumi cât mai des, poate chiar zilnic, alimente ce au în conținut nutrieți ce îți protejează sănătatea.

În acest articol, analizăm unele dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea inimii tale

1.Semințe de chia și in

Aceste semințe sunt o sursă bogată de acizi grași omega-3 cum ar fi acidul alfa-linolenic. Omega-3 contribuie  la scăderea nivelului de trigliceride, LDL și colesterol total.

2. Roșiile

Au o grămadă de nutrienți care ne pot ajuta în menținerea sănătății inimii. Au în conținut  fibre, potasiu, vitamina C, acid folic și colină, care sunt toate bune pentru inimă.

Pe lângă asta, potasiul aduce beneficii mușchilor și oaselor și ajută la prevenirea calculilor renali.

3.Ciocolata neagră

Delicioasă și sănătoasă,  are beneficii de protecție împotriva aterosclerozei. Consumul unor cantităţi moderate de cacao determină o intensificare a capacităţii antioxidante a sângelui, reducându-se astfel oxidarea proteinelor responsabile de formarea plăcilor ateromatoase (plăcile care pătrund în vasele de sânge şi blochează circulaţia sângelui)

4.Leguminoase- fasole, mazăre, năut și linte

Pot contribui la reducerea nivelurilor de lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) sau „colesterol rău”. De asemenea, conțin fibre, proteine ​​și polifenoli antioxidanti, toți având efecte benefice asupra inimii și asupra sănătății  generale.

5.Sparanghel

Este o sursă naturală de acid folic, care ajută la prevenirea formării unui aminoacid numit homocisteină în organism. Nivelurile ridicate de homocisteină au fost asociate cu un risc crescut de afecțiuni legate de inimă, cum ar fi boala coronariană și accidentul vascular cerebral.

Drd. Liana Contiu
Nutritionist-Dietetician Clinic
https://integraviva.com/
0744676355 

 

Facebook
YouTube
LinkedIn
X
Add to cart